RANSKALAINEN BISTRO HELSINGISSÄ

Ravintola Carelia on viihtyisä ranskalainen bistro Helsingissä, jossa ranskalaiset vaikutteet ja vanhan ajan tunnelma kohtaavat. Rento brasserie-ilmapiiri kutsuu viihtymään sekä nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomista. Löydät meidät keskeltä Helsinkiä, Kansallisoopperaa vastapäätä. Keskeisen sijaintimme vuoksi meille on luonteva jatkaa illalliselle tai lasilliselle oopperanäytöksen jälkeen tai muuten vain kesken päivän. Arkipäivisin tarjolla on lounas ja iltaisin tarjoamme laajan à la carten ja viinien valikoiman. Olemme kaikenikäisten suosittu kohtaamispaikka Helsingin sydämessä.

 

Tilamme sijaitsevat uniikissa vanhassa apteekkimiljöössä, jossa on edelleen tallella 1920-luvulla toimineen apteekin alkuperäinen sisustus. Tee aikamatka urbaanista kaupunkiympäristöstä menneisiin vuosikymmeniin astumalla Ravintola Carelian kynnyksen yli. Meillä voit tunnelmoida vanhan ajan henkeä ja ranskalaista tunnelmaa herkullisen aterian tai viinilasillisen äärellä hyvässä seurassa.

RANSKALAISEN KEITTIÖN KLASSIKOITA

Bistrot tunnetaan hyvästä ruoastaan. Ravintola Careliassa hyvä ruoka tarkoittaa ranskalaisen keittiön klassikoita, jotka on valmistettu kokemuksen tuomalla ammattitaidolla parhaista kotimaisista raaka-aineista. Listaltamme löytyy niin lihaa, kalaa kuin riistaa ja kasviksiakin eri muodoissaan, suussa sulavia jälkiruokia unohtamatta. Meillä kaikki ruoka valmistetaan käsityönä. Näin klassikkoreseptit (esim. tartar, simpukat, entrecôte) saavat ansaitsemansa kunnian, ja ruoka maistuu kuten pitää.

 

Illallisen lisäksi tarjoilemme maittavan lounaan joka arkipäivä. Valittavanasi on joko yhden, kahden tai kolmen ruokalajin lounas, joka vaihtuu viikoittain. Ajankohtaisen ruokalistan löydät kotisivuiltamme. Tervetuloa lounaalle, yksin tai yhdessä!

BISTRON LAAJA VIINIVALIKOIMA JA OMA MAAHANTUONTI

Ruoan lisäksi bistrossamme on laaja viinien valikoima. Olemme viiniravintola, jolla on oma maahantuonti ja sen myötä juomissa erinomainen hinta-laatusuhde. Viinivalikoimamme on yksi kaupungin laajimpia, ja se sisältää maailman parhaimpien pientuottajien helmiä. Uudistamme listaamme jatkuvasti, joten kannattaa tulla tutustumaan uutuusviineihimme.

 

Viinitastingit ja erilaiset viiniteeman ympärille rakennetut teemaviikot ovat osa bistromme ohjelmaa ympäri vuoden. Viini-ilta on erinomainen tapa viettää iltaa esimerkiksi ystävien tai työporukan kesken. Illan aikana sommelieeri eli viinien asiantuntija maistattaa eri viinejä ja lopuksi nautitaan teemaan sovitettu pääruoka-annos. Viinit vaihtelevat teeman mukaan, ja yleensä maisteltavia viinejä on 4-7. Kysy lisää ja varaa paikkasi!

BRASSERIE HELSINGIN SYDÄMESSÄ

Ravintola Carelia on ihastuttava brasserie ja bistro täynnä keskieurooppalaisia makuja. Astu sisään ravintolaamme ja koe ranskalaisen keittiön eleganssi. Vanha apteekkimiljöö tarjoaa ainutlaatuiset puitteet mukavaan tunnelmaan ja iloiseen yhdessäoloon.

Ravintola Carelia lisää ripauksen ranskalaisuutta elämääsi. Tyylikäs ja lämminhenkinen brasserie tarjoaa ihania makuja ja huokuu romanttista 1920-luvun tunnelmaa. Meiltä löydät ranskalaisen keittiön klassikot, jotka on valmistettu parhaista kotimaisista raaka-aineista. Tuomme innovatiivisella otteella listallemme myös uutuuksia perinteisten ruokien rinnalle.

 

Olemme palvelleet tyytyväisiä asiakkaitamme jo yli 20 vuoden ajan. Vuosien saatossa Ravintola Careliasta on tullut suosittu kohtaamispaikka Helsingin ytimessä.

BRASSERIEN TARINA

 

Brasserie toimii entisen apteekin tiloissa, joissa on edelleen tallella 1920-luvun alkuperäinen sisustus. Apteekki Carelia ehti palvella alueen asukkaita 70 vuoden ajan, kunnes Asta Nurmilaukas perusti tilalle Ravintola Carelian vuonna 1996. Nykyään menneiden vuosikymmenien henki yhdistyy vaivattomasti moderniin kaupunkilaisuuteen. Historiallinen miljöö luo ainutlaatuisen ilmapiirin aterioinnille ja mutkattomalle yhdessäololle. Meillä viihtyvät kaikenikäiset asiakkaat nuorista varttuneisiin – yhdistävänä tekijänä on rakkaus hyvään ruokaan.

Parhaat raaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä. On sanottu, että vierailu Careliassa on kuin olisi yhtä aikaa Pariisissa, vanhassa Viipurissa ja Helsingissä.

 

Tervetuloa viihtymään bistro- ja brasserie-tunnelmaan! 

Uniikki brasserie
vanhassa
apteekkimiljöössä